Calathea Orbifolia

fiskebensplante

Har du modtaget en Calathea i din plantepakke, eller vil du bare gerne vide mere om plantepleje af Calathea Orbifolia/Fiskebensplanten? Så læs med her:

Planten er fra et dansk gartneri, og vi anbefaler at du giver den en tår vand, når du har fundet en god placering til den. Husk at tage underskålen ud i bunden af plantepakken.

Calathea, eller bedre kendt som ‘Prayer Plant’, folder sine blade sammen om aftenen i en lille ‘aftenbøn’, og i løbet af dagen bliver de foldet ud igen. Dette gør den for at bevare energien om natten, og for at opfange sol om dagen.

Calathea Orbifolia kan være en smule svær at tilfredsstille til tider, og har i planteverdenen også tilegnet sig kælenavnet ‘Drama Queen’.

Læs nedenstående tekst for at få mere at vide om plantepleje af Calathea Orbifolia/Fiskebensplanten. 

Plantepleje

Pil illustration - plantepleje - Plantepakken
Vandkande illustration - Plantepleje - Plantepakken
Jeg skal vandes ca. 1 - 2 gange hver 14. dag, afhængigt af årstiden. I de varmere måneder skal du vande mig lidt oftere.
lys og temperatur illustration - plantepleje
Jeg trives bedst i mørke rum, og jeg vil helst undgå direkte sollys. Jeg er derfor også den perfekte sovemakker, som du kan placere i dit soveværelse.
Syg plante illustration - Plantepleje -Plantepakken
Jeg er ikke fan af pludselige temperaturændringer, derfor skal du helst stille mig væk fra radiatorer og airconditionanlæg.